Petak, 5. oktobar Infofest

Danas u 09.30h u Staklenoj sali hotela Avala Resort and Villas počelo je 8. Reginalno savjetovanje na temu “Digitalna teritorija pošte” – poštansko poslovanje: izazovi ere elektronskog poslovanja. Savjetovanje “Digitalna teritorija pošte” jeste zanimljiv i produktivan program, koji uz stručne elaboracije, pruža mogućnost direktne komunikacije, prezentovanja primjera najbolje prakse i daje prostor za razmjenu iskustava i dogovaranje buduće saradnje i novih, zajedničkih projekata.

U Konresnoj sali hotela Avala u 10h održan je prezentacioni program organizovan od strane Udruženja za informacione i komunikacione tehnologije Privredne komore Crne Gore na temu ICT sektor u Crnoj Gori. U prezentacionom bloku učestvovale su kompanije: Čikom, S&T, WinSoft. Jugodata, Amplitudo, Data Design, Bild Studio, Montex elektronika, Navira IT Solutions. Cilj ovog programa bio je da učesnici Infofest-a iz „prve ruke“ čuju reprezente relativno mladog ali perspektivnog ICT sektora Crne Gore.

Projektna prezentacija Erasmus+ na temu Enhancement of Study Programs in Public Health – Health Information Management održana je u 12.45h u Staklenoj sali hotela Avala. Prof.dr Ramo Šendelj naveo je puni naziv projekta „Unaprjeđenje studijskih projekata u oblasti prava, menadžmenta i ekonomije, javnog zdravlja i medicinske informatike u Crnoj Gori“. Projekat se realizuje u okviru Erasmus+ programa i ima za cilj da poboljša kvalitet obrazovanja zaposlenih u zdravstvenom sektoru, kako bi mogli na što adekvatniji način da donose odluke i upravljaju savremenim alatima, radi obezbjeđivanja što efikasnijeg i pouzdanijeg zdravstvenog sistema.

U 12h u Kongresnoj sali hotela Avala počeo je panel na temu digitalne ekonomije: sad ili odmah? Panel je organizovan od strane Privredne komore i Asocijacije menadžera Crne Gore i ima za cilj da , prepozna razvojne i sociološke faktore koji nas ubrzavaju ili sputavaju na putu ka digitalnoj ekonomiji. Navedeno je da su bitni elementi za pretpostavku digitalne transformacije društva, a time i ekonomije: razvoj, rasploživost i dostupnost telekomunikacione infrastrukture, zatim, razvoj i dostupnost servisa državne uprave, lokalnih samouprava banaka, namijenjenih građanima i privredi, onda, optimizovanje pravnog okvira, intenzivan razvoj ljudskih resursa i, na kraju, razvoj ICT sektora.

U Staklenoj sali hotela Avala u  19.30h održana je svečana dodjela nagrada i oficijalno zatvaranje festivala.

Mlada flautistkinja Anika Pavićević u Stalenoj sali hotela Avala predstavila se učesnicima Infofest-a svojim muzičkim programom. Njenim nastupom uspješno je završen Infofest 2018 na kojem su sklopljena nova poznanstva, obnovljena stara, sklopljene poslovne saradnje te doživljena nezaboravna iskustva i uspomene.