Telegram Predsjednika države Infofest-u

Povodom vašeg značajnog jubleja – četvrt vijeka lnfofesta, u nemogućnosti da prisustvujem svečanom otvaranju, upućujem vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za usješan rad.

Počeci lnfofesta su se podudarili sa odlukom Vlade Crne Gore da iskoristi nadolazeći razvojno-tehnološki talas i da intenzivnijim uključivanjem u nove trendove, smanji ubjedljivi zaostatak koji је, kao i ostale države regiona, imala u odnosu na informatički i komunikaciono razvijeni svijet. U tome је misija lnfofesta Ьila pionirska. Osmišljena је platforma u čijem kreiranju učestvuju svjetski tehnološki lideri, vodeće ICT kompanije iz regiona, ugledni eksperti iz cijelog svijeta, mladi i inventivni stručnjaci. Na tom opredjeljenju, lnfofest је izrastao u najkvalitetniji i najznačajniji ICT događaj u regionu, i postao mjesto objave novih tehnoloških rješenja, sklapanja međudržavnih, komercijalnih i stručnih dogovora, uspostavljanja partnerstva i kreiranja vizije bržeg i efektnijeg korišćenja plodova globalnog razvojnog zamaha.

Proces digitalizacije Crne Gore, koji је važan segment državne politike, nova је šansa i značajna pretpostavka njenog modernog razvoja. Zato posebno raduje što to pitanje dominira agendom lnfofest 2018, u različitim, prvenstveno ekonomskim, domenima. Siguran sam da ćеmо i nakon jublarnog 25-og lnfofest okupljanja Ьiti bogatiji za konstruktivne, produktivne i inspirativne rezultate i poruke koje ćе poboljšati razumijevanje crnogorske digitalne stvarnosti i budućnosti.

Jos jednom vam čestitam jublej i upućujem najbolje želje i srdačne pozdrave svim učesnicima lnfofesta.

Milo Đukanović