Dodjela nagrada, Infofest 2018.

Nadležna služba Infofest-a je, ove godine, registrovala 1.182 pojedinačnih učesnika. Ovo je po broju učesnika drugi od dosadašnjih 25. festivala. Učesnici su došli uz 24 države što govori o internacionalnoj fizionomiji Infofest-a. dok su 42 poslovna subjekta su imala status institucije odnosno firme-učesnice Infofesta 2018.

Na Zajedničkoj sjednici Upravnog i Programskog odbora 25. Festivala informatičkih dostignuća INFOFEST 2018, održanoj u Budvi 5.10.2018. godine na prijedlog Programskog odbora, Upravni odbor je donio sljedeću odluku:

 1. Za doprinos razvoju i sinergijskom objedinjavanju ICT sektora u Crnoj Gori, dodjeljuje se priznanje – Privrednoj komori Crne Gore.
 2. Grupi autora: dr Miroslav Majstorović, dr Dušan Krstajić i dr Radovan Cvetković dodjeljuje se priznanje za kvalitet rada “Primena koncepata AO i UPP u razvoju ponude životnog osiguranja”, prezentiranog u okviru Regionalne naučno-stručne konferencije “Infofest Pulse 2018”.
 3. Posebnom izrekom Upravni odbor 25. Festivala informatičkih dostignuća – Infofest 2018 zahvaljuje se g. Dejanu Cvetkoviću, CTO-u za digitalnu transformaciju u kompaniji Microsoft, kao predavaču po pozivu na jubilarnom 25. Infofestu.
 4. Kompaniji Infostream dodjeljuje se posebno priznanje za kvalitet rješenja “Registri dozvola i licenci” iz domena digitalizacije poslovnih procesa.
 5. Posebno priznanje dodjeljuje se kompaniji “Saga – New Frontier Group” za rješenje “Geolokacijski servisi: G-fence”.
 6. Za dinamično i uspješno apliciranje najnovijih tehnologija u različite domene primjene, dodjeljuje se priznanje kompaniji E-Smart Systems.
 7. Zbog visoke funkcionalne upotrebljivosti rezultata 8. Regionalnog savjetovanja “Digitalna teritorija pošte”, dodjeljuje se veliko priznanje Pošti Crne Gore.
 8. Za uspješnu transformaciju portoflija sopstvenih rješenja po načelu “Sowtvare as a Service” dodjeljuje se specijalno priznanje kompaniji Lanaco.
 9. Za izuzetan stručni doprinos 16. Međunarodne konferencije “Regulatorna djelatnost u sektoru elektronskih komunikacija: razvoj regulatornog okvira za digitalnu budućnost”, dodjeljuje se veliko priznanje Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.
 10. Nagrada za najbolji autorski rad prezentiran u okviru Regionalne naučno-stručne konferencije “Infofest Pulse 2018” dodjeljuje se grupi autora Leonid Zimonja, Miloš Ljubojević i Srećko Stanković, za rad “Primjena KNX protokola u inteligentnim instalacijama”.
 11. Za najbolje funkcionalno rješenje prezentirano na Infofestu 2018 dodjeljuje se nagrada rješenju “Sistem mjerenja medijskih i potrošačkih navika”, novom proizvodu Crnogorskog Telekoma i Ipsosa.
 12. Za najbolji kompanijski nastup na Infofestu 2018 dodjeluje se velika nagrada kompaniji “Čikom informatički inženjerning”.