INFOFEST 2018

Animativni program

 

30.09.

Nedjelja

20:30

Avala – centralni plato

Svečano otvaranje Infofesta

Gudački kvartet “Amuletik

 

Kvartet je osnovan od strane četiri mlade i talentovane muzičarke koje, uz vlastitu akademsku karijeru, razvijaju jedan pomalo zapostavljen muzički kontekst – klasični kvartet dvije violine, viola i violončelo. Repertoar „Amuletik“-a sačinjen je po uzoru na poznate svjetske kvartete, uz svima omiljene klasične kompozicije, evergrin teme, filmsku muziku, kao i poznate melodije iz tradicije naroda sa svih kontinenata.
01.10.

Ponedjeljak

14:00-14:30

Avala – Aperitiv bar

„Duša, prsti, zvuk“

Mladen Nikčević, gitara

Mladen Nikčević je gitarista i muzički producent, ali i diplomirani snimatelj i dizajner zvuka. Iza sebe ima brojne pozorišne i muzičke projekte, kao i projekte zabavnog i ambijentalnog karaktera. Nastupa samostalno ili sa svojim bendom.
02.10.

Utorak

14:00-14:30

Avala – Pivnica

„Sanjarije“

Anton Melnikov, saksofon

 

21:00-23:30

Avala – Aperitiv bar

„U smiraj“

Marija Božović

 

Anton Melnikov dolazi iz Ukrajine i svira saksofon i klarinet. Završio je Muzičku akademiju u Kijevu. Sarađuje sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom i redovni je član orkestra Operosa.

 

 

 

Marija Božović je rođena u Titogradu. U Limasolu završava srednju školu kao đak generacije. Nakon povratka u Crnu Goru zvanično počinje muzičku karijeru kao vokalni solista, autor muzike i tekstova. Dobija brojne nagrade na festivalima. Već 2008. izdaje prvi album “Bez najave”, a 2012. prvi singl na engleskom jeziku, nakon čega izlaze četiri singla, uz pjesmu “Misbehave”, sa kojom se na MTV Adriji predstavila i regionalnog publici.

 

03.10.

SRIJEDA

20:00-20:45

Avala – Kongresna sala

„Čikomovih dvadesetpet“

Duo gitara: Bulatović & Nikčević

 

 

21:00-23:30

Avala – plažni bar

„Čikomovih dvadesetpet“

Bend „Crveno i crno“

 

 

Ovaj Guitar Duo čine internacionalno priznati gitaristi Darko Nikčević i Srđan Bulatović. U muzičkom svijetu su veoma su cijenjeni zbog virtuoznih i uzbudljivih nastupa. Redovno gostuju u najprestižnijim evropskim i svjetskim koncertnim salama. U oktobru 2016. su nastupali u čuvenom njujorškom Carnegie Hall-uViše od 25 godina ovaj dvojac nastupa pred domaćom i internacionalnom publikom širom svijeta, predstavljajući svoje komade i oživljavajući “jezike” klasične i flamenko gitare. Zapanjujući publiku  jedinstvenim spojem balkanskih nepravilnih ritmova i mnogih drugih internacionalnih uticaja, oni svojom muzikom  dočaravaju  ljepotu Mediterana i orijentalnog misticizma.

 

Grupa „Crveno i crno“, neprikosnoveni su brend klupske muzičke scene. Grupa je osnovana u oktobru 2003. godine i sastavljena od muzičara koji imaju za sobom veliko iskustvo u pogledu javnih nastupa, studijskog rada, kompozicija, aranžmana i muzičke produkcije. „Crveno i crno“ sa svojim pop, rok, soul, fank i džez repertoarom tokom nastupa širom Crne Gore zabavlja goste, a pored toga i stvara numere sa kojima su se pojavilji na mnogim takmičenjima i festivalima.

04.10.

Četvrtak

13:30-14:00

Avala – Aperitiv bar

„Dame Infofestu“

Milena Vuković i Anda Buši, violina i viola

 

21:00-23:30

Avala – Terasa „Bruno“

„Veče prijatelja“

Bend „Beauty & The Beast“

 

 

Gudački duo čine Milena i Anda. Na svom bogatom repertoaru duo ima djela klasične, filmske, pop, rock, tango i  tradicionalne muzike. Pored stalnih nastupa u okviru vise raznih ansambala, umjetnice se bave se i pedagoškim radom.

 

 

 

Pop-rock bend Beauty & The Beast bend postoji 3 god i čine ga 4 člana. Sviraju obrade domaćih i stranih pop rock bendova. Nastupaju po Crnogorskom primorju i Podgorici. Članovi benda su: Tea, Duško, Boris i Luka.

 

05.10.

Petak

19:30-20:30

Avala – Staklena sala

„Za kraj“

Nađa Janković – gitara

Nađa je počela da svira gitaru i klavir sa 9 godina. Učenica je Srednje muzičke škole u Kotoru, odsjek gitara. Od septembra 2017. godine nalazi se u klasi prof. Stefana Šmita iz Friedberga, Njemačka.. Nastupala je svirajući gitaru u Sloveniji, Španiji, Hrvatskoj,I taliji, Crnoj Gori, Rumuniji, SAD, Bosni i Hercegovini , Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Austriji, Albaniji, Bugarskoj i Njemačkoj. Dobitnica je brojnih priznanja.