Novosti

INFOFEST 2017 U „AVALI“ OD 24-30. SEPTEMBRA

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog povratka iz Miločera u Budvu, Organizator 24. Festivala informatičkih dostignuća odlučio je da se Infofest 2017 održi u hotelu „Avala Resort & Villas“, u periodu 24-30. septembra.

Centralni programi Infofesta 2017 odvijaće se u Kongresnoj i Staklenoj sali Avale. U slobodnim prostorima ovog hotela biće postavljena tradicionalna Infofest-izložba.

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE AUTORSKIH RADOVA

Agenda Infofesta 2017 obuhvata i drugu Regionalnu naučno-stručnu konferenciju „ICT Pulse 2017“ na kojoj se prezentiraju  najuspješniji radovi koje odabere Programski odbor Festivala.

Javni poziv za dostavljanje radova, sa uputstvom za pripremu, objavljen je na sajtu Infofesta. Rok za dostavu radova je 1. avgust 2017.

SMJEŠTAJ UČESNIKA U AVALI, MOGRENU, SLOVENSKOJ PLAŽI …

Organizator Infofesta je zaključio ugovore o obezbjeđenju hotelskih kapaciteta za smještaj učesnika u toku Festivala.

Zakupljen je ukupni raspoloživi kapacitet u hotelima „Avala Resort & Villas“ i „Mogren“. U Turističkom naselju „Slovenska plaža“ potvrđeno je 100 smještajnih jedinica u sobama sa četiri zvjezdice. Po potrebi, Organizator će, za učesnike Infofesta,  obezbjediti smještaj i u drugim budvanskim hotelima.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE CRNE GORE UZ INFOFEST

U novoj konfiguraciji Vlade Crne Gore, dosadašnja nadležnost Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije je podjeljena na Ministarstvo javne uprave (elektronska uprava i informatička bezbjednost) i Ministarstvo ekonomije (telekomunikacije).

Na nedavno održanom sastanku sa predstavnicima Infofesta, Ministarka javne uprave Suzana Pribilović potvrdila je da ova promjena neće negativno uticati na podršku koju Vlada Crne Gore, preko resorno nadležnih institucija, pruža Festivalu, s obzirom da se radi o manifestaciji od državnog značaja.

USKORO POZIVI ZA KOMPANIJSKO UČEŠĆE

Do sredine juna, Organizator će značajnim ICT kompanijama iz regiona uputiti zvanični poziv za učešće u programu Infofesta 2017.

Poziv se upućuje na osnovu prve selekcione liste kompanija i institucija koju utvvrđuje Programski odbor Festivala.