Novosti

PREDSTAVNICI ISA² PROGRAMA U CRNOJ GORI

24. 09. 2018

Crna Gora je postala prva zemlja West Balkans 6 regije (WB6) i prva država kandidat za članstvo u Evropskoj Uniji koja je pristupila programu Evropske Komisije pod nazivom Interoperability Solutions for Public Administration, Businesses and Citizens (ISA²).

Predstavnici Generalnog direktorata za informatiku Evropske Komisije (DG DIGIT – Directorate General for Informatics) dolaze na Infofest 2018 gdje će, u saradnji sa Ministarstvom javne uprave Crne Gore, održati panel na kome će učesnicima približiti evropski okvir interoperabilnosti i najznačajnija rješenja koja se mogu primijeniti u regiji. Biće riječi i o modelima korišćenja sredstva koja su, na nivou Evropske Unije, opredijeljena za ovaj program.

PRIJAVIO SE I PAYTEN

4. 09. 2018

“Posljednji voz” za učešće na jubilarnom Infofestu uhvatila je i kompanija Payten, članica grupacije Asseco South Eastern Europe (ASEE).

Iako je Payten novi brend u grupaciji Asseco, ova firma ima prepoznatljiv tržišni imidž i zadovoljne korisnike još iz vremena kada je, takođe u okviru Asseco SEE grupe, funkcionisala kao poslovna jedinica Paymenta.

I ČIKOM PROSLAVLJA JUBILEJ

4. 09. 2018

Trajanje kompanije Čikom se poklapa sa trajanjem Infofesta. Zbog toga će Čikom svoju 25-tu godišnjicu obilježiti posebnim programom.

Poslije prezentacije pod nazivom “Čikomovih 25 godina informatičke evolucije” (srijeda, 3.10.), imaćemo prilike da prisustvujemo koncertu čuvenog gitarskog dueta Bulatović-Nikčević, a zatim ćemo, uz popularni bend “Crveno i crno” uživati u zabavnom programu.

ORACLE U SRIJEDU, MICROSOFT U ČETVRTAK…

4. 09. 2018

Pored ranije objavljene satnice posebnih programa (paneli, savjetovanja, tribine…), već sada se zna da će prezentaciju u ponedjeljak (1.10.) imati TeleGroup, S&T, Fujitsu, Crnogorski telekom … u utorak (2.10.) InfoStream, Bassilichi, E-Smart, MJU, … u srijedu (3.10.) InfoDom, HPE, Oracle, Prime Zone, EPCG, Čikom, Fortinet… u četvrtak (4.10.) Microsoft, OSA, Saga, Lanaco, Pošta CG, Symantec… u petak (5.10.) crnogorski ICT sektor, Erasmus+, AMM…

Konačna agenda Infofesta, sa temama, odnosno nazivima svih pojedinačnih sesija biće objavljena 15. septembra.

AVALA VEĆ TIJESNA

4. 09. 2018

Samo  u prva tri dana nakon što je Organizator distribuirao pozive za personalno učešće na Infofestu, primljeno je više do 200 personalnih prijava. Po tradiciji, najveća je tražnja smještaja u hotelu “Avala Resort & Villas” u kome se održavaju svi zvanični programi. Kapaciteti koje je organizator zakupio u ovom hotelu (140 jedinica) su već pri kraju, tako da će Organizator od Avale tražiti dodatni smještajni kontigent.

Hotel “Mogren” je, za prvu polovinu Infofesta, zauzet još u najavnoj fazi, a za drugu je raspoloživo još 10-tak smještajnih jedinica. Za sada, dovoljno mjesta ima u “Slovenskoj plaži” gdje je Organizator ugovorio isključivo kapacitete sa 4*.

ODABRANI AUTORSKI RADOVI

4. 09. 2018

Programski odbor Infofesta 2018 je završio recenziju radova koji su, po javnom pozivu Organizatora, dostavljeni za učešće na ovogodišnjoj regionalnoj naučno-stručnoj konferenciji ICT Pulse.

Ukupno 11 radova je uvršteno u zvanični program. Radovi će biti objavljeni u festivalskom Katalogu i nominovani za nagrade.

Pogledajte odabrane radove.

OBJAVLJEN NAJAVNI PROGRAM

14. 08. 2018

Organizator jubilarnog Infofesta objavio je teme i najavu termina specijalnih programskih sesija, kako bi učesnici Infofesta, prema svom interesovanju, mogli opredijeliti period boravka na Festivalu.

Objavljen je i spisak kompanija koje su potvrdile učešće u prezentacionom dijelu programa. Najavni program možete pogledati ovdje.

STIGLA PRIJAVA SYMANTEC-a

10. 08. 2018

Američka softverska kompanija Symantec potvrdila je da će, i ove godine, biti među učesnicima Festivala informatičkih dostignuća.

Globalni lider u kreiranju i isporuci sigurnosnih rješenja “sljedeće generacije” imaće prezentaciju u zvaničnom Infofest programu.

DEJAN CVETKOVIĆ PREDAVAČ PO POZIVU

10. 08. 2018

Dejan Cvetković, jedan od vodećih menadžera kompanije Microsoft prihvatio je poziv organizatora da, bude predavač u zvaničnom programu ovogodišnjeg jubilarnog Infofesta.

Tema koju će ovaj izuzetno zanimljivi izlagač obraditi je više nego atraktivna: “Artificial Intelligence – The Future”.

POVRATAK eSMART-a U INFOFEST DRUŠTVO

10. 08. 2018

Jedna od najznačajnijih ICT kompanija u regionu, beogradski eSmart Systems će, poslije nekoliko godina pause, ponovo učestvovati na Infofestu.

Pored izložbenog nastupa, eSmart će imati i prezentaciju novosti  iz svoje obuhvatne ponude.

NTO CRNE GORE POKROVITELJ “VEČERI PRIJATELJA”

10. 08. 2018

Tradicionalno Infofest-ovo “Veče prijatelja” održaće se na terasi Avale, u četvrtak 4. oktobra, uz  kvalitetan muzički program i bogato posluženje.

Pokrovitelj ovog animativnog programa je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore koja već godinama prati i podržava budvanski informatički Festival.

PRIME ZONE DEBITUJE NA INFOFESTU

10. 08. 2018

Mlada podgorička firma Prime Zone prvi put će se naći među kompanijama učesnicama Infofesta.

Stručnjaci ove kompanije, prepoznatljive kao Fujitsu partnera u za Crnu Goru, imaće zvaničnu prezentaciju u ex-catedra programu Festivala.

ČIKOMOVO VEČE

10. 08. 2018

Učešće Čikoma na Infofestu 2018 će, pored ostalog, proteći u obilježavanju značajnog jubileja ove kompanije – 25 godina postojanja.

Tim povodom, nakon zvanične prezentacije u Kongresnoj sali Avale (3.10.), Čikom će pokloniti učesnicima sjajan umjetnički program, a zatim prirediti zabavno-muzički hepening na terasi hotela.

INFOFEST POZVAO JORN SKAANE-a

10. 08. 2018

U namjeri da učesnike Infofesta upozna sa jednim od najmodernijih data centara u svijetu – norveškim Lefdal Mine-om, Organizator je pozvao Jorna Skaanea, izvršnog direktora, da održi tematsko predavanja na Infofestu 2018.

Lefdal Mine je poznat kao jedinstveni “zeleni” data centar.

SAP „EKSKLUZIVNI UČESNIK“

9. 08. 2018

Potvrdom učešća na jubilarnom Infofestu, SAP se pridružio grupi vodećih svjetskih informatičkih kompanija koje dolaze u Budvu, na 25. Festival informatičkih dostignuća.

SAP će, ove godine, imati status ekskluzivnog učesnika Infofesta.

MICROSOFT I OVE GODINE SA INFOFESTOM

9. 08. 2018

Infofest spada među rijetke konferencija u našem regionu na kojima, već godinama, svoj zvanični nastup ima jedna od najznačajnijih softverskih kompanija na svijetu – Microsoft.

Tako će i program jubilarnog Festivala biti obogaćen prezentacionim nastupom stručnjaka ove kompanije.

SAGA I SBS – DVADESETPETI PUT NA INFOFESTU

9. 08. 2018

Saga i Serbian Business Systems su jedine kompanije koje, od prvog Infofesta davne 1994. godine, do danas, nisu propustile zvanično učešće u programu Festivala.

I na jubilarnom 25-tom Infofestu, Saga i SBS će nastaviti kontinuitet dolaska u Budvu, i to kao ekskluzivni učesnici.

I CRNOGORSKI TELEKOM EKSKLUZIVNO

9. 08. 2018

Učešće Crnogorskog Telekoma na Infofestu već godinama predstavlja jedno bitnih i inovativnih programskih uporišta budvanskog Festivala.

Vodeći crnogorski isporučilac komunikacionih usluga će ponovo bti „ekskluzivni učesnik“ Infofesta, sa dvije projektne prezentacije u ex-catedra programu. Pored toga, Crnogorski Telekom je, i ove godine, zvanični ISP provajder Festivala koji će, svim učesnicima, obezbijediti kvalitetan i kapacitativan Internet servis.

MINISTARSTVO EKONOMIJE INSTITUCIONALNI UČESNIK

9. 08. 2018

Ministarstvo ekonomije, u čijoj je nadležnosti domen komunikacija u Crnoj Gori, potvdiilo je da će, i ove godine, na institucionalnom nivou, učestvovati u programu Infofesta.

Ministarstvo će naknadno definisati format svog programskog nastupa.

COK O ULOZI INFORMATIKE U VRHUNSKOM SPORTU

9. 08. 2018

Crnogorski olimpijski komitet (COK) nastavlja saradnju sa organizatorom Infofesta, pa će, i ove godine biti nosilac, sada već tradicionalnog savjetovanja o ulozi savremenih informatičkih tehnologija u vrhunskom sportu.

Novost u ovoj saradnji je organizovanje posebnog panela koji će se baviti ulogom tehnologija u prevenciji dopinga, odnosno u sprečavanju upotrebe nedozvoljenih supstanci.

Obije pomenute sesije su na programu Infofest u četvrtak, 4. oktobra.

GRUPNO UČEŠĆE CRNOGORSKIH ICT FIRMI

9. 08. 2018

Privredna komora Crne Gore će, preko svog Udruženja za ICT, organizovati grupni Infofest-nastup crnogorskih informatičkih kompanija. Učešće podrazumjeva zajednički izložbeni prostor i pojedinačno predstavljanje firmi u okviru posebnog plenarnog programa.

Kroz ovu formu učešća festivalska publika će moći da bolje upozna firme Jugodata, Montex Elektronika, Bild Studio, Navira IT Solution, WinSoft, Data Design i Amplitudo, uz već etablirane učesnike Infofesta, kompanije Čikom i S&T.

TELEGROUP U PREZENTACIONOM PROGRAMU

9. 08. 2018

Kompanija TeleGroup, jedna od vodećih regionalnih firmi sa međunarodnim renomeom, spada u redovne učesnike budvanskog informatičkog Festivala.

Na jubilarnom Infofestu, stručnjaci Telegrupa će imati prezentaciju u ponedjeljak 1. oktobra.

DVA PANELA MINISTARSTVA JAVNE UPRAVE

9. 08. 2018

Ministarsvo javne uprave Crne Gore koje je suorganizator Infofesta 2018 biće, pored ostalog, nosilac dva zanimljiva programa diskusionog tipa.

Prvi panel pod nazivom „One-stop-shop u Crnoj Gori – potreba i mogućnost“ je planiran za utorak, 2. oktobra, a drugi čija je tema „Tehnologija, privatnost i politike privatnosti za digitalnu ekonomiju – od lokalnog, do globalnog“ će biti održan u srijedu, 3. oktobra.

RESPA PANEL O JAVNIM SERVISIMA

9. 08. 2018

Međunarodna organizacija ReSPA (Regional School of Public Administration) nosilac je specijalnog Infofest programa o inovativnim eServisima koji će se, u formi panela, održati u ponedjeljak, 1. oktobra. Ova sesija će obuhvatiti prikaz studije o javnim uslugama u regionu, pregled savremenih javnih elektronskih servisa i nabolja iskustva u primjeni koncepta „pametnih“ gradova.

Na panelu će učestvovati predstavnici institucija za javnu upravu država regiona i eminentni eksperti iz inostranstva. Program je otvorenog tipa i dostupan je svim registrovanim učesnicima Infofesta.

RADIONICA ITU O ICT CENTRIČNOM EKOSISTEMU

9. 08. 2018

I ove godine se nastavlja saradnja Infofesta i Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU – International Telecommunication Union).

ITU će, na jubilarnom Infofestu, organizovati radionicu o ICT zasnovanim centričnim inovativnim ekosistemima. Radionica je na programu u srijedu, 3. oktobra.

ERASMUS+ PROJEKAT PH-ELIM NA INFOFESTU

9. 08. 2018

Posljednjeg radnog dana Infofesta na programu je prezentacija Erasmus+ projekta pod nazivom „Unapređenje studijskih programa u oblasti javnog zdravlja, zdravstvenog menadžmenta, zdravstvene ekonomije i zdravstvene informatike“ (PH-ELIM – Enhancement of Study Programs in Public Health Low, Health Management, Health Economics and Health Informatics).

Ova jednosatna sesija će u fokusu imati predstavljanje novog programa master studija na crnogorskim univerzitetima o informatičkom upravljanju u zdravstvu (Health Information Management).

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE SUORGANIZATOR

24. 07. 2018

Ministarstvo javne uprave, kao resorno nadležni organ Vlade Crne Gore, je suorganizator jubilarnog 25-tog Festivala informatičkih dostignuća – Infofest 2018.
Podsjetimo da je 1993. godine, odlukom Vlade Crne Gore iz 1993. godine, Infofest proglašen manifestacijom od državnog značaja.

BEOGRADSKI DIGIT POTVRDIO UČEŠĆE

24. 07. 2018

Sve učesnike jubilarnog Infofesta obradovaće činjenica da je zvanično učešće na Festivalu potvrdila i firma Digit, jedna od najuglednijih informatičkih kompanija sa naših prostora.
Referentnost Digita zasnovana je na kvalitetu projektovanja, razvoja i implementacije informacionih sistema, uz korišćenje najsavremenijih razvojnih proizvoda i alata.

FUJITSU U PREZENTACIONOM PROGRAMU

24. 07. 2018

Još jedan od svjetskih tehnoloških lidera, kompanija Fujitsu, dolazi na jubilarni Infofest.
Stručnjaci ove firme će, u prezentacionom dijelu programa, predstaviti najnovija tehnološka dostignuća u svojoj ponudi.

DOLAZI I ORACLE

24. 07. 2018

Jedan od nespornih svjetskih informatičkih giganata, kompanija Oracle, biće zvaničan učesnik jubilarnog Infofesta.
Od stručnjaka ove firme čućemo novosti iz njihovih razvojnih laboratorija, u prezentacionom dijelu programa Festivala.

UTVRĐENA TEMA „REGULATORNE“ KONFERENCIJE

24. 07. 2018

Specijalni program jubilarnog Infofesta je 16. Međunarodna konferencija „Regulatorna djelatnost u sektoru elektronskih komunikacija“ koju zajednički organizuju Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP) i Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU).
Ovogodišnja Konferencija se održava 1. i 2. oktobra, a Organizatori su saopštili da je tema „Razvoj regulatornog okvira za digitalnu budućnost”.

HEWLETT PACKARD ENTERPRISE JOŠ JEDNOM U BUDVI

24. 07. 2018

Stručnjaci kompanije Hewlett Packard Enterprise će, i ove godine, u prezentacionom dijelu Infofesta, imati zanimljiva izlaganja u vezi najnovijih segmenata ponude ove firme.
Ne treba posebno naglašavati da HPE spada u sam svjetski tehnološki vrh, uz izuzetan tržišni renome.

OVE GODINE – I BASSILICHI NA INFOFESTU

24. 07. 2018

Kompanija BassiliciCEE je značajan tržišni subjekt u domenu prodaje i održavanja bankomata i terminala za kartična plaćanja. Firma je poznata i po sopstvenim „multi-brand“ softverskim rješenjima koja omogućavaju nezavisnost korisnika od prodavca, kao i fleksibilnu integraciju i implementaciju dodatnih usluga.
Ovo će biti drugo učešće kompanije Bassilichi u zvaničnom programu Infofesta.

LANACO EKSKLUZIVNI UČESNIK

24. 07. 2018

Posljednih godina, banjalučka kompanija Lanaco je nezaobilazan učesnik Festivala informatičkih dostignuća.
Lanaco je jedna od vodećih IT firmi u regionu, sa sjajnim razvojnim rezultatima i izuzetnim referencama u državnoj upravi, energetici, zdravstvu, obrazovanju i ostalim privrednim sektorima.
Na 25-tom Infofestu, Lanaco će učestvovati u izložbenom i prezentacionom programu, u statusu ekskluzivnog učesnika.

DVIJE PREZENTACIJE INFOSTREAM-a

24. 07. 2018

Podgorički Infostream je, bez sumnje, bio najprijatnije iznenađenje prošlogodišnjeg Infofesta, što je potvrđeno i odgovarajućim priznanjem Programskog odbora.
Infostream će, i ove godine, sa dvije prezentacije učestvovati u ex-catedra programu Infofesta.

ZAGREBAČKI INFODOM MEĐU UČESNICIMA

24. 07. 2018

InfoDom Grupa je fokusirana na izgradnju kompanija znanja, kao i na integraciju poslovanja zasnovanu na upravljanju znanjem, poslovnim procesima i projektima.
Učešće InfoDoma na Festivalu informatičkih dostignuća uvijek je izazivalo pažnju Infofest publike, zbog tematske inovativnosti i inspirativnosti.

NI INFOLINK NE IZOSTAJE SA 25-tog INFOFESTA

24. 07. 2018

Beogradski Infolik je kompanija koja uspješno implementira tehnološke inovacije i modernizuje interne poslovne procese kod svojih korisnika.
Infolink je redovan učesnik budvanske informatičke smotre, pa je i ove godine potvrdio svoje učešće na jubilarnom Infofestu.

INFOFEST PREZENTACIJA ELEKTROPRIVREDE CRNE GORE

24. 07. 2018

Stručnjaci Direkcije za ICT crnogorske Elektroprivrede će, i ove godine, u prezentacionom dijelu Infofesta, predstaviti svoja aktuelna informatička rješenja i planove razvoja svog informacionog sistema.
Učešće Elektroprivrede Crne Gore doprinijeće da se, u programu Festivala, pored ponuđačkih poruka, čuje i glas velikih konzumenata informacionih tehnologija.

ABAZOVIĆ PREDSJEDNIK UPRAVNOG ODBORA

24. 07. 2018

Na predlog Ministarstva javne uprave Crne Gore koje je, uz kompaniju Biznis Link, suorganizator Infofesta, za predsjednika Upravnog odbora Festivala informatičkih dostignuća izabran je mr Dejan Abazović, državni sekretar u Ministarsvu.
Cijela karijera Dejana Abazovića, u različitim institucijama, obilježena je značajnim uspjesima i referencama u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija.

PROFESOR KRSTAJIĆ NOVI ČLAN PROGRAMSKOG ODBORA

24. 07. 2018

Upravni odbor jubilarnog Infofesta je, za novog člana Programskog odbora, izabrao prof. dr Boža Krstajića, redovnog profesora Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.
Po referencama profesora Krstajića i po njegovom renomeu u informatičkim krugovima će, može se zaključiti da će ovo imenovanje predstavljati novi kvalitet u radu ovog važnog festivalskog organa.

ENEL PS NA INFOFEST IZLOŽBI

17. 07. 2018

Kompanija ENEL PS je, već više od dvije decenije, vodeći ponuđač vrhunski dizajniranih, savremeno projektovanih i pažljivo realizovanih data-centara.

Na jubilarnom Infofestu, ENEL PS će se predstaviti na svom izložbenom punktu u hotelu Avala, u okviru Infofest-izložbe.

ROK ZA PRIJAVU KOMPANIJSKOG UČEŠĆA PRI KRAJU

17. 07. 2018

Prvi selekcioni krug za kompanijski nastup u zvaničnom programu 25. Festivala informatičkih dostignuća ističe 20. jula.

Broj raspoloživih mjesta na Infofest izložbi, kao i prezentacionih slotova u ex-catedra programu je ograničen, pa Organizator sugeriše firmama koje su dobile poziv da imaju u vidu pomenuti istek roka.

S&T U PREZENTACIONOM PROGRAMU

17. 07. 2018

Sa 2.200 zaposlenih u više od 20 država (prvenstveno) Centralne i Istočne Evrope, S&T predstavlja jednu od vodećih kompanija u oblasti IT rješenja i servisa u ovom regionu. S&T je tradicionalni učesnik Festivala informatičkih dostignuća. Tako će, i ove godine, učesnici Infofesta imati priliku da čuju zanimljivu i ubjedljivu prezentaciju stručnjaka ove kompanije.

OSA PONOVO NA INFOFESTU

17. 07. 2018

Od svog osnivanja 1989. godine, kompanija OSA računarski inženjering je orijentisana na softverska rješenja za upravljanje dokumentima, GIS rješenja, primjenu CAD tehnologije, kao i na najsavremeniju tehnologiju štampe tehničke i poslovne dokumentacije.

OSA spada među subjekte koji su, prvih godina Infofesta, u program Festivala donosile informacije o ključnim tehnološkim inovacijama. Zato raduje obnavljanje zvaničnog učešća ove firme, posebno zbog ovogodišnjeg jubileja Infofesta.

NA INFOFESTU O BLOCKCHAIN FENOMENU

17. 07. 2018

Poseban panel na ovogodišnjem Infofestu biće posvećen temi „Blokchain i budućnost tehnologija“.

Za uvodničare ove zanimljive i krajnje aktuelne sesije, Organizator Festivala je pozvao nekoliko eminentnih i dokazanih eksperata u domenu primjene blockchain tehnologije (Shaun Kahn, Ivan Bjelajac, Marko Kovačević).

ČIKOM I INFOFEST – VRŠNJACI

17. 07. 2018

Kompanija Čikom informatički inženjering iz Podgorice je jedna od rijetkih IT kompanija čiji je razvoj i tržišni uzlet tekao paralelno sa cijelim periodom postojanja Infofesta.

Ove godine, Čikom proslavlja 25-tu godišnjicu postojanja, što se poklapa sa jubilejom budvanskog informatičkog festivala. Nema sumnje da će „vršnjaci“ ove godine dostojno obilježiti svoje četvrtvjekovno zajedništvo.

FORTINET I RDC – PRVE PRIJAVLJENE FIRME UČESNICE

28. 06. 2018

Renomirana kompanija Fortinet dostavila je prijavu za učešće na 25. Infofestu. Fortinet će učestvovati u prezentacionom dijelu programa. Po tradiciji, odmah po prijemu poziva, prijavu je dostavio i Radio difuzni centar Crne Gore.

U TOKU JE DOSTAVA AUTORSKIH RADOVA

28. 06. 2018

U programu jubilarnog Infofest 2018 je i regionalna naučno-stručna konferencija „ICT Pulse 2018“ na kojoj će biti predstavljeni najbolji autorski radovi odabrani po Javnom pozivu organizatora, objavljenom na ovom sajtu. Odabrani radovi se publikuju u festivalskom Katalogu, prezentiraju u zvaničnom programu i nominuju za nagrade Infofesta. Radovi se primaju do 1. avgusta, a nakon toga započinje proces recenzije od strane Programskog odbora.

I OVE GODINE „REGULATORNA“ KONFERENCIJA

28. 06. 2018

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP), u saradnji sa Međunarodnom telekomunikacionom unijom (ITU), i ove godine organizuje, 16. po redu, Međunarodnu konferenciju o regulatornoj djelatnosti u oblasti elektronskih komunikacija. Ova Konferencija, koja predstavlja specijalni Infofest program, održaće se 1. i 2. oktobra u Kongresnoj sali „Avale“.

POŠTA CRNE GORE NOSILAC SAVJETOVANJA POŠTANSKIH UPRAVA REGIONA

28. 06. 2018

Pošta Crne Gore će pozvati predstavnike svih poštanskih uprava regiona na 8. tematsko savjetovanje „Digitalna teritorija pošte“ koje će biti poseban Infofest program, 4. i 5. oktobra. Savjetovanje je dobra prilika za razmatranje novih modela primjene ICT u poštanskom poslovanju i uvođenja novih, prvenstveno elektronskih servisa u ponudu pošte.

UPUĆENI POZIVI ZA KOMPANIJSKO UČEŠĆE

25. 06. 2018

Saglasno odluci stručnih organa Infofesta, Organizator je distribuirao Pozive za kompanijsko učešće u zvaničnom programu jubilarnog Festivala. Rok za prijavljivanje je 20. jul. Renomirani internacionalni vendori kao i vodeće ICT firme našeg regiona nastupaće u prezentacionim i diskusionim programima, kao i na Infofest izložbi.

POZIV AUTORIMA

15. 06. 2018

Jedan od posebnih programa 25-tog Infofesta biće i tradicionalna regionalna naučno-stručna konferencija „ICT Pulse“. Pored izlagača po pozivu, Programski odbor Festivala će, za program Konferencije, odabrati najbolje radove primljene po Javnom pozivu koji je objavljen OVDE.
Odabrani radovi se objavljuju u Katalogu Festivala i nominuju za festivalske nagrade.

Rok za dostavljanje radova, saglasno objavljenom uputstvu, je 1. avgust 2018. godine.

JUBILARNI INFOFEST – U AVALI

14. 06. 2018

Festival informatičkih dostignuća i kompanija Beppler&Jacobson postigli su dogovor po kome će se jubilarni 25. Infofest 2018 održati u budvanskom hotelu Avala Resort & Villas, u periodu od 30. septembra do 6. oktobra.

Osim „Avale“, Organizatori Infofesta su obezbijedili smještajne kontigente za učesnike i u hotelima „Mogren“, „Slovenska Plaža“, „Butua“ i „Majestic“